Axxicom nu ook aanbieder huishoudelijke hulp Maassluis, Schiedam en Vlaardingen

21 december 2015

molen, schiedam, nolet

Axxicom levert huishoudelijke hulp in een groot aantal Nederlandse gemeenten. Vanaf 1 januari 2016 gaat Axxicom ook huishoudelijk hulp aanbieden in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen (MSV-gemeenten). Met haar hoofdkantoor in Schiedam, kunnen nu dus ook "buurtgenoten" kiezen voor de dienstverlening van Axxicom. 

Axxicom wil met haar dienstverlening verbinding maken met informele hulpverlening maar ook met zwaardere vormen van zorg. De MSV-gemeenten hebben de overeenkomst zodanig vormgegeven dat dit mogelijk wordt gemaakt. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat er meer maatwerk nodig is voor klanten die behoeften hebben aan meerdere vormen van ondersteuning. In dit contract is het resultaat; een zelfredzame burger in een schone omgeving, leidend. De aanbieders krijgen veel ruimte om zelf te bepalen hoe dit resultaat wordt gerealiseerd.

Axxicom is zeer verheugd dat het ook diensten gaat leveren in haar thuisregio, verteld Simone Schraepler algemeen directeur Axxicom. Doordat een groot deel van onze medewerkers hier woont kennen wij de regio goed en weten wij wat er speelt, dit is echt een voordeel". Hoewel de markt van huishoudelijke hulp onder druk staat, investeert Axxicom juist in deze dienst. Een huishoudelijke hulp speelt vaak een cruciale rol om mensen langer thuis te laten wonen. Wij maken hierbij verbinding met andere initiatieven in de wijk. Vorige week organiseerden wij bijvoorbeeld in een andere regio een verwenmiddag voor onze klanten, een hele middag werden ze door vrijwilligers in de watten gelegd. Hier krijgen wij echt energie van, besluit Simone.