Aanvragen thuishulp

Aanvragen thuishulp

Thuishulp in uw eigen gemeente aanvragen

Wat zijn de voorwaarden om thuishulp te krijgen?

Voldoet u aan deze Wmo-voorwaarden? Dan komt u in aanmerking voor hulp bij het huishouden vanuit de gemeente.

  • U bent 18 jaar of ouder, en
  • u heeft géén recht op Wlz-zorg en
  • u kunt het huishouden niet kunt doen vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd, en
  • u heeft niet genoeg hulp van mensen in uw omgeving (bijvoorbeeld van uw partner, eventuele kinderen, familie of anderen).

Hulp vanuit de Wmo vraagt u aan bij uw gemeente. De gemeente kan nog andere voorwaarden stellen. Die voorwaarden kunnen per gemeente verschillen.

Bekijk de Wmo-voorwaarden

Thuishulp aanvragen

Hoe vraagt u thuishulp aan?

Axxicom Thuishulp levert hulp in het huishouden, op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat doen we in opdracht van tientallen gemeenten in het land. Als u hulp in de huishouding wilt, kunt u terecht bij uw eigen gemeente. Op deze kaart ziet u waar Axxicom Thuishulp actief is.

 

Axxicom

Woont u in Sneek of Hollands Kroon? Dan kunt u rechtstreeks bij ons thuishulp aanvragen.

Wilt u graag een handje worden geholpen in de huishouding? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan vragen we u om een antwoordformulier in te vullen. Na het invullen nemen we zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen met onze servicedesk, telefoonnummer 088 - 298 74 74.

Aanvraagformulier huishoudelijke hulp Sneek-Zuid

Woont u in één van de postcodegebieden 8601 - 8606 - 8607 - 8608? Dan kunt u bij ons terecht voor huishoudelijke hulp. Neem anders contact op met de gemeente.

Aanvraagformulier huishoudelijke hulp Hollands Kroon

Woont u in Hollands Kroon? Dan kunt u bij ons terecht voor het aanvragen van hulp bij het huishouden. Axxicom Thuishulp regelt dit in opdracht van de gemeente - en Incluzio Hollands Kroon.

Wat doet de hulp voor u?

Uw hulp doet de taken in het huishouden die u zelf niet meer kunt. Dat zijn bijvoorbeeld

  • stoffen en stofzuigen van de woon- en slaapkamer
  • schoonmaken van de badkamer, de keuken en het toilet
  • wassen, strijken en het bed verschonen

Welke taken uw thuishulp bij u in huis doet, verschilt per klant én is afhankelijk van de gemeente waar u woont. Een van onze medewerkers komt langs voor een intake, om uw situatie te bekijken. Aan de hand van het gesprek stellen we een ‘persoonlijk ondersteuningsplan’ op. Hierin staat precies beschreven wat uw thuishulp voor u gaat doen, in hoeveel tijd en hoe vaak dat gebeurt (eens per week of om de week).

 

Client drinkt koffie aan tafel

Kom ik in aanmerking?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp? Dan kunt u contact opnemen met de Wmo-helpdesk van uw gemeente. Zij bekijken vervolgens uw persoonlijke situatie. Op basis daarvan wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Als u al een indicatie heeft, en wij zijn actief in uw gemeente, dan kunt u zich aanmelden bij Axxicom Thuishulp.

Kostenvergoeding en eigen bijdrage

Voor hulp bij de huishouding draagt u zelf een bedrag bij. De hoogte van dit bedrag wordt door de gemeente vastgesteld. Dit is een abonnementstarief met maandelijks een vast bedrag. Axxicom Thuishulp registreert precies hoeveel en welke hulp u van ons ontvangt. Wij sturen deze gegevens naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Den Haag.

Het CAK stuurt u een nota voor de eigen bijdrage. U betaalt dus niet aan Axxicom Thuishulp, maar aan het CAK. Voor meer informatie over de eigen bijdrage kunt u contact opnemen met de gemeente of bellen met het gratis informatienummer van het CAK: 0800 - 1925. Meer informatie vindt u ook op de website van het CAK.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen?