Hoe werken we?

Hoe werken we?

Huishoudelijke ondersteuning op maat in het hele land

Thuishulp Rifka en meneer van Geel maken schoon

Samen aan de slag

U kunt meer dan u denkt

Ondersteuning op maat, noemen we dat. Dat betekent niet dat we klakkeloos al het huishoudelijke werk van u overnemen. Vaak kunnen mensen meer dan ze zelf denken. Ja, u ook. Natuurlijk blijven er altijd huishoudelijke taken over die u zelf niet meer kunt. Of waarvoor u niet genoeg hulp van anderen krijgt. Dan doen wij het voor u. Met hulpen die weten wat ze moeten doen. Die van aanpakken weten. En die het ook gezellig vinden om een praatje te maken.

Bas, thuishulp bij Axxicom Thuishulp

Voor sommigen is het prettig dat ze met regelmaat iemand op bezoek krijgen. Ik weet zeker dat ze het wel fijn vinden.

Hoe gaat het met u?

Aandacht voor u

Natuurlijk krijgt u op de eerste plaats hulp in de huishouding omdat u niet alles meer kunt. Maar een medewerker van Axxicom Thuishulp doet meer dan alleen maar uw huis schoon en leefbaar houden. Veel meer. Het is ook iemand die aandacht voor u heeft. Iemand die u er af en toe eens aan herinnert dat het tijd wordt voor wat beweging. Uw thuishulp let er ook goed op of u nog actief genoeg bent. Een beetje beweging houdt een mens langer fit. Dat kan bijvoorbeeld al zijn door even mee te helpen met het werk in de huishouding. Kijk er ook niet gek van op als uw hulp u attent maakt op leuke dingen om te doen in de buurt. Koffie-ochtenden bijvoorbeeld, andere dingen die er bij u in de hoek worden georganiseerd, voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Door regelmatig de deur uit te gaan blijft u ook langer geestelijk fit.

Zo woont u langer thuis

Samen met u zorgen we ervoor dat u langer en vertrouwd zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Zo werkt het bij meneer Da Silva en zijn thuishulp Lili.

Als er iets aan de hand is

Een oogje in het zeil voor uw gezondheid

Thuishulpen kijken altijd of het nog steeds goed met u gaat, lichamelijk en geestelijk. Daar trainen we onze hulpen ook in. Elke thuishulp heeft de beschikking over een signaalkaart. Daarop staan voorbeelden van signalen die erop kunnen wijzen dat er ‘iets’ aan de hand is. Iets lichamelijks bijvoorbeeld. Of dat u een tikkeltje vergeetachtig aan het worden bent.

Ook merkt een thuishulp het direct als u misschien eenzaam aan het worden bent. Vaak kan uw hulp u zelf al op het spoor zetten om iets aan uw situatie te veranderen. Maar niet altijd. In dat geval krijgt u bijvoorbeeld de tip om contact op te nemen met een familielid of een mantelzorger.

Thuishulp Sofie bij Client Bea
Samen afspraken maken

Werken in zelforganiserende teams

Bij Axxicom Thuishulp werken medewerkers in zogenaamde zelforganiserende teams. Wat betekent dat voor u als klant? Bijvoorbeeld dat u zelf, samen met uw thuishulp, de planning regelt. Fijn voor u, fijn voor uw thuishulp: komt het een keer niet goed uit, dan spreekt u samen gewoon een andere dag of tijd af. Zo hoeft u niet naar de servicedesk te bellen.

Wat het ook fijn maakt voor uw thuishulp is dat zij of hij meer plezier in het werk heeft. Niet alleen door zelf afspraken te maken. Ook omdat uw hulp in het team altijd vaste collega’s heeft in de eigen wijk of buurt. Kan uw thuishulp niet komen, dan regelt de medewerker zelf een vervanger uit het team.

Thuishulp Jan Willem met Client Joop

Zo blijven wij gezond

Onze thuishulpen krijgen ook zelf hulp

Dankbaar werk is het, thuishulp. Maar ook verantwoordelijk werk. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed weten hoe ze u het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld: hoe doe je het werk in de huishouding op een gezonde manier? Met heldere praktijktrainingen houden we ook onze eigen medewerkers in conditie.

We trainen onze medewerkers ook op andere terreinen. Een voorbeeld: eventuele bijzonderheden in uw gezondheid signaleren. Thuishulpen hebben daarnaast de steun van de collega’s in hun eigen team. En als ze het idee hebben dat ze ergens in vastlopen, staan er een teamondersteuner en regiomanager klaar.

Zo hebben we alles van A tot Z voor u en voor hen geregeld. Met maar één doel: ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met de mensen om u heen die u kent. En de voorzieningen in de buurt die u waardeert. Wel zo vertrouwd.