Axxicom nieuwe aanbieder huishoudelijk hulp in Amstelveen en Aalsmeer

16 december 2015

thuishulp amstelveen, aalsmeer

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer hebben Axxicom gecontracteerd als een van de aanbieders voor hulp in het huishouden. Een mooie opdracht die naadloos aansluit bij de visie en ambities van Axxicom.

Daar waar in veel gemeenten prijs een belangrijke rol speelt in aanbestedingen voor hulp in de huishouding, hebben de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gekozen voor een andere insteek. Deze gemeenten verkozen in hun aanbesteding kwaliteit boven prijs. Axxicom is hier een groot voorstander van.

Daarnaast is in Amstelveen gekozen voor een wijkgerichte insteek waarbij de gemeente is verdeeld in vier percelen en er één aanbieder per perceel is gecontracteerd. Axxicom levert vanaf 2016 hulp in de wijken Randwijck, Patrimonium, Elsrijk-West, Elsrijk-Oost, Stadshart en Uilenstede en Kronenburg. In Aalsmeer is er geen perceelindeling, maar zijn drie aanbieders voor de gehele gemeente gecontracteerd.

"Naast dat prijs niet doorslaggevend was, spreekt ook de wijkgerichte inkoop van de gemeente Amstelveel ons erg aan", zegt Simone Schraepler, algemeen directeur van Axxicom. "Axxicom heeft onlangs een nieuwe visie ontwikkeld, waarin wij ons profileren als een wijkgerichte aanbieder met een prominentere rol in de zorgketen. Hierbij zoeken wij aansluiting bij informele hulpverleners, maar ook aanbieders van zwaardere vormen van ondersteuning. Door actief samen te werken kunnen wij beter hulpverlening bieden. De overeenkomst in de gemeenten sluit hier uitstekend bij aan."