Verhalen van een thuishulp

24 juni 2021

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee. Soms moeilijke zaken, maar ook heel leuke en ontroerende dingen. En soms zelfs echte avonturen! Thuishulp Marisca heeft een grappige herinnering aan het eerste bezoek aan een van haar klanten.

De datum weet ik nog goed: 6 oktober 2020. Het was mijn eerste week bij Ilona. Ik een beetje zenuwachtig, zij een jonge vrouw van 38 in een rolstoel. Ik kreeg een bakje thee en we maakten kennis met elkaar.

Daarna aan de slag. Ilona legde uit waar de spullen lagen. Tijdens het werk bleven we praten. Ze vertelde waarom ze in een rolstoel zit, ze heeft een zeldzame spierziekte.

Terwijl ik in de badkamer bezig ben, hoor ik een bonk. Ik kijk achterom:  had Ilona ineens de deur van de badkamer op schoot! Mijn hart ging tekeer, zo erg schrok ik! Meteen pakte ik de deur van haar schoot en vroeg of ze ergens pijn had. Maar door mijn schrik kreeg ze de slappe lach. En ik vervolgens ook.

Gelukkig is het goed afgelopen. We hebben het er nog weleens over. Ilona vind ik geweldig. Af en toe heeft ze zelfspot, altijd is ze vrolijk ondanks dat ik weet dat ze veel pijn heeft. Voor mij was die eerste dag bij haar er één om nooit te vergeten!

Marisca