Uw thuishulp

Het verhaal van Wendy

26/04/2022
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende afbeelding van persoon die in de spiegel kijkt

Lees vandaag het verhaal van Wendy. Een toevallige ontmoeting

 
Ik viel in voor een collega bij een klant. Bij binnenkomst maken we kennis. Al snel hadden we een klik. We zaten bij een kop thee te kletsen. M’n oog viel ineens op een foto. De persoon op de foto kende ik! Maar ik wist niet waar ik hem van kende. Ze begon te vertellen dat de persoon op de foto haar overleden zoon was. Hij was leraar geweest.
 
En toen we het erover hadden begon er een lichtje bij mij te branden: haar zoon was vroeger mijn leraar geweest en ik wist dat hij was overleden! We kregen allebei kippenvel: hoe bizar was dit. Maar dat was nog niet alles. Mijn schoonvader was net een week terug overleden. We kwamen erachter dat op de rouwkaart van haar man en mijn schoonvader precies dezelfde tekst stond. En weer kregen we kippenvel. Als m’n collega met vakantie is probeer ik altijd in te vallen bij mevrouw. We hebben door alles een leuke klik.
 
Wendy
 
Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.