Uw thuishulp

Het verhaal van thuishulp Jannie

26/10/2021
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende afbeelding in zwart/wit van twee vliegende duiven

Lees het verhaal van thuishulp Jannie. Beschuit met duifjes

Eens in de veertien dagen kom ik bij een mevrouw. Op haar balkon hadden twee duiven een nestje gemaakt, precies onder haar stoel. Toen mevrouw dit ontdekte dacht ze: maar dat moet ik hier niet! En hup, daar ging het lege nestje van tien hoog naar beneden. Een paar dagen later hadden meneer en mevrouw duif weer een nestje gebouwd. En net als de vorige keer ging het van tien hoog naar beneden. Weer bouwde de duiven hun nest, precies op dezelfde plaats. Deze keer lagen er twee eieren in. Naar beneden gooien was van de baan. 

Pas was ik er weer. Mevrouw vertelde dat er een ei op het balkon lag. ‘Wil jij even kijken, volgens mij is-ie leeg.’ Dat klopte. De duif zat echter nog steeds op het nest te broeden. Ik ging stofzuigen. Ook het grastapijt op het balkon nam ik mee. Door het lawaai van de stofzuiger vloog de duif weg. Ik ging meteen kijken of het andere ei er nog lag. En wat zag ik daar: een geel pluizig bolletje met de schellen nog op de ogen. ‘Het is eruit’, riep ik meteen. Zo schattig! We maakten snel een foto en ik heb het balkon verder met rust gelaten. Ik zei: ‘En nu beschuit met muisjes?’

Jannie

Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.