Uw thuishulp

Het verhaal van Moon

08/03/2022
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende afbeelding in zwart/wit van een drietal tafelmessen

Lees het verhaal van Moon. Messcherpe thuishulp

 
Ik werkte bij een dementerende vrouw die net uit een psychose was. Ze was lief en vertrouwde iedereen. Ik hield haar in de gaten en belde haar zoon als ik me ergens zorgen over maakte. Zoals de theedoek boven het fornuis of een scheve kast die bijna omviel. Op een dag kwam er een man aan de deur die zei dat ie de messenslijper was. Ze gaf drie botermesjes mee. Twee uur later kwam hij terug en zei dat het tachtig euro kostte.
 
Zij deed open, ik stond achter haar. ‘O, ik heb maar vijftig’, zei mevrouw. Ze gaf hem die vijftig euro en hij vroeg nog om die dertig. Ik zei: niet doen en hij rende weg. Ik heb een melding gedaan bij de politie en vertelde hoe hij eruit zag. Hij is een flat verderop gepakt. Daarna bleef het rustig aan de deur want haar zoon kwam tijdelijk in wonen. Ik ben verhuisd naar een andere buurt. Bij het afscheid was ze erg verdrietig. Ik ga haar zeker nog eens opzoeken met een bloemetje.
 
Moon
 
Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.