Uw thuishulp

Het verhaal van Mireille

07/12/2021
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende afbeelding van een maansikkel met daarnaast sterren en sterretjes.

Lees het verhaal van Mireille. Stervensbegeleider

 
Mijn lieve klant was pas 59 jaar. Geen familie of kinderen, alleen een dementerende man in een verpleeghuis die alle zorg kreeg die hij nodig had. Ik was bij haar om haar huisje te doen en haar bij te staan. Maar ze was op. Ze zei dat ze stervende was en dat ik maar moest gaan, naar mijn man en genieten van het leven. Ze bedankte me voor alle goede zorgen. Ik moest beloven dat ik niemand op de hoogte zou stellen.
 
Toch belde ik naar instanties, of die mij advies konden geven. Ik moest maar na het weekend terugbellen. Ik kreeg het echter niet over mijn hart deze lieve vrouw alleen te laten sterven. Ik belde naar huis en zei dat ik bij haar zou blijven. Dat heb ik ook gedaan, tot zij dinsdagochtend rustig is ingeslapen. Het heeft veel impact op mij gehad. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik weet dat het niet mijn werk is, maar ik ben blij dat ik haar tot steun heb kunnen zijn.
 
Mireille
 
Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.