Uw thuishulp

Het verhaal van Latifa

12/04/2022
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende zwart/wit afbeelding van wasmachine, droogrek en wasmand

Lees het verhaal van Latifa. Liefde op het eerste gezicht

 
Het was mijn eerste werkdag bij mevrouw. Het was nog vroeg in de ochtend maar ik had er veel zin in. Aangekomen bij haar huis belde ik aan. Ik was best wel zenuwachtig. Mevrouw kwam lachend aan en begroette mij lief alsof wij elkaar al jaren kenden. Nadat we een beetje kennis hadden gemaakt begon ik met een was draaien. Mevrouw vertelde mij dat ze bang is om zelf de was te doen, wat ik grappig vond. Als de wasmachine piepte riep ze me altijd om tot vijftien te tellen, omdat de wasmachine dan klaar was met draaien.
 
We hingen altijd samen de was op, wat het werken bij haar zo gezellig maakte. Op de laatste werkdag bij mevrouw gingen we samen buiten lopen. Ik ging naar mijn volgende klant en zij naar een buurthuis om te lunchen. Toen ik weg wilde gaan riep ze mij zo hard dat mensen allemaal omkeken. Ik was best wel benieuwd waarom zij mij zo hard riep. Ze zei: ‘Ik hou van jou, je bent echt schattig!’ Lachend zwaaide ik naar haar. Jammer dat ze is verplaatst naar een verpleeghuis.
 
Latifa
 
Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.