Uw thuishulp

Het verhaal van Fleur

15/02/2022
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Tekening van mooi ingepakt bosje bloemen.

Als ik een keer bij de meneer en mevrouw aan kom waar ik het huishouden doe, krijg ik de schrik van mijn leven. Mevrouw zit in een stoel en is er duidelijk slecht aan toe. En wat me ook verbaast is dat mijn tante er is. Zij werkt in de verzorging en is voor mevrouw gekomen. Er komt een ambulance aan te pas, mevrouw gaat naar het ziekenhuis en ik ga naar huis. Meneer was slecht ter been, maar met mevrouw was eigenlijk nooit iets mis. In het ziekenhuis is de conclusie dat ze slokdarmkanker heeft. Er valt niets meer aan te genezen en binnen twee weken komt ze te overlijden.

Als ik na die twee weken weer terugkom bij meneer, heb ik een bosje bloemen meegenomen. Hij zit in tranen op een stoel. Het was ook mijn laatste keer dat ik langs zou komen. Ook dat was een klap voor hem. We praten een half uur lang, daarna doe ik nog één keer zijn huis. Nog altijd hebben we af en toe contact.

Fleur

Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.