Uw thuishulp

Het verhaal van Chantal

21/12/2021
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Getekende zwart/wit afbeelding van danseres.

Lees het verhaal van Chantal. Schoonmaken aan de Costa del Sol

 
Ons werk is elke dag weer anders. Ook de klanten zijn natuurlijk anders, wat het werk zo leuk maakt. Sommige klanten blijven je altijd bij om de dingen die ze doen of zeggen. Zo ook een mevrouw waar ik elke week kwam. Ze was dementerend. Het was een schat van een vrouw. Elke week als ik aanbelde, deed ze open en zei ze: ‘Ik zat net aan jou te denken en dan bel je aan!’ Ik antwoordde dan elke week weer dat we telepathie hadden. Door haar dementie wisselde ze vaak van humeur, van boos naar verdrietig.
 
Ze had mij weleens verteld dat ze van dansen hield. Ik dacht haar op te vrolijken door muziek op te zetten. En dat werkte. Ze danste en zong dan midden in de woonkamer. Ondertussen deed ik mijn werk. Voortaan zette ik elke week muziek op en zongen we luidkeels ‘Het was aan de Costa del Sol’. Ik moest natuurlijk wel meezingen van haar. Helaas is ze twee jaar terug overleden. Maar als ik het nummer ‘t Was aan de Costa del Sol van de Zangeres zonder naam hoor moet ik nog altijd aan haar denken.
 
Chantal
 
Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Axxicom Thuishulp ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.