Krachtenbundeling met 12 arbeidsmarktregio's

01/07/2021
Delen via \a\a
Mensen die nu moeilijk aan een baan komen moeten in de toekomst bij Axxicom Thuishulp aan de slag kunnen. Dat is het resultaat van de krachtenbundeling met 12 arbeidsmarktregio’s. Die regio’s, waarin gemeenten en UWV actief zijn in de werkgeversservicepunten, zijn in het leven geroepen om werkzoekenden makkelijker te bemiddelen richting betaald werk. Inmiddels zijn de eerste nieuwe thuishulpen aangenomen.
Arbeidsmarktregios%20foto.jpg
Diana%20Rode%20jas%20ONLINE.jpg

Axxicom Thuishulp is al een aantal jaren actief in het aanbieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Diana Edelman - Haak, manager Axxicom Thuishulp: "Inclusiviteit zit in ons DNA, waarbij we elk jaar weer kijken hoe we steeds beter een inclusieve werkgever kunnen zijn. Een samenwerkingsverband met gemeenten en UWV is hierbij van groot belang. De functie van thuishulp kan een prima eerste stap zijn op de arbeidsmarkt. Voor veel mensen is die drempel nu nog erg hoog. In de praktijk werkten de betrokken partijen in het bemiddelingsproces soms ook langs elkaar heen. In samenwerking met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers (binnenkort LWSP Gemeenten) en het Landelijk Werkgeversservicepunt van UWV zijn de processen en uitvoeringsafspraken zo veel mogelijk gelijk getrokken. Met de versterking van de samenwerking met de regio’s werken we steeds meer naar een één-loket principe, met vaak één aanspreekpunt voor ons als werkgever."

Kortere lijnen

Regiomanagers van Axxicom Thuishulp hebben door de samenwerkingsafspraken binnen een regio nu kortere lijnen met de gemeente en het UWV. Per arbeidsmarktregio is een intentieverklaring en uitvoeringplan opgesteld om de samenwerking te bevorderen. Hierdoor kunnen werkzoekenden vanuit de Participatiewet en Wajong, de WW en WIA beter en efficiënter aan een baan komen. Ook helpt het om nog meer invulling te geven aan social return on investment (SROI).

Goede begeleiding

Ook al is het werk als thuishulp laagdrempelig, het is wel verantwoordelijk werk. Daarom zorgt Axxicom Thuishulp voor een professionele ‘onboarding’ van nieuwe medewerkers. In een aantal gemeenten is het mogelijk om daarvoor een externe jobcoach in te schakelen. Is dat niet het geval, dan lopen medewerkers bijvoorbeeld een tijdlang mee met een ervaren thuishulp.