Extra hulp van uw thuishulp om langer thuis te blijven wonen

23/12/2021
Delen via \a\a
Fijn dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen. De één met een beetje hulp van een partner of familielid, de ander met dank aan de buurvrouw, een kennis of een tafeltje-dek-je service. Ook thuishulpen helpen mee, niet alleen door u het werk uit handen te nemen dat u zelf niet meer kunt doen. 
Thuishulp en haar client samen aan de koffie in de huiskamer. Client heeft haar hondje op schoot.

Wanneer de thuishulpen toch bij u over de vloer komen, letten ze erop of het nog steeds goed met u gaat. Of u geen moeite krijgt met alledaagse dingen bijvoorbeeld, zoals koffiezetten. Of als er opvallend vaak producten over de houdbaarheidsdatum in de koelkast staan. Eén voor één signalen die betekenen dat er misschien wel iets aan de hand is. Daarvoor werken de thuishulpen met zogenaamde Signaalkaarten. Kaarten met de 6 V’s: valpreventie, voedselveiligheid, vaardigheid, vereenzaming, verwardheid en verwaarlozing.
Oplossing bedenken
Lijkt het erop dat er iets verandert in uw gedrag? Dan zal uw thuishulp dat altijd met u bespreken. Uw thuishulp is er óók om een oplossing te bedenken. Moeite met koken? Uw thuishulp weet misschien wel of iemand van uw familie of een buur een keer iets extra wil klaarmaken. Niemand om mee te kletsen? Uw thuishulp kent vast wel een andere klant die met dezelfde vraag rondloopt. Bent u af en toe een beetje verward? Dan maakt uw thuishulp u attent op leuke dingen die er bij u in de buurt te doen zijn, om uw geest actief te houden. En als de oplossing niet dichtbij huis is, kunnen we altijd nog tijdig professionele hulp inschakelen.
Het is dus niet ‘gek’ als uw hulp ineens met zoiets op de proppen komt. Integendeel, het is bedoeld om u te helpen. Te helpen met langer thuis blijven wonen. Maak daarom ook gebruik van de mogelijkheid om dingen met uw hulp te bespreken. Gewoon, in een rustige sfeer, open en ontspannen. U kunt ook zelf het gesprek starten als u daar behoefte aan heeft. Voor uw eigen bestwil.