Axxicom gaat huishoudelijke hulp in twee Roosendaalse wijken verzorgen

24 februari 2017

De gemeente Roosendaal heeft Axxicom geselecteerd om in de wijken Kroeven en Tolberg op een vernieuwende manier hulp bij het huishouden en lichte vormen van begeleiding uit te gaan voeren. Axxicom heeft voor deze wijken de kwalitatief beste aanbieding ingediend. Prijs speelde in de aanbesteding geen rol.

In de aanbesteding werden aanbieders uitgedaagd om een voorstel te doen dat aansluit bij de situatie en voorzieningen in de wijk. Axxicom, al langer actief in Roosendaal, is erg blij met deze opdracht. Wouter Poels, Manager Markt en Ontwikkeling van Axxicom licht toe: “Het unieke van dit contract is dat het ons ten opzichte van het oude contract heel veel ruimte biedt om echt te doen wat nodig is en elke klant maatwerk te bieden. Hierdoor kunnen wij klanten beter ondersteunen. Wij hebben vooraf samenwerkingsafspraken gemaakt met lokale partners zoals MEE West-Brabant, welzijnsaanbieder WijZijn Roosendaal en met andere voorzieningen in de wijk zoals wijkcentra en het Leerbedrijf van het Kellebeek College. Hierdoor vervullen onze medewerkers een brede wijkfunctie en vormen ze de oren en ogen van de wijk. Dit helpt om de wijken sterker te maken”.

 

Axxicom betreurt de onrust die is ontstaan onder medewerkers van partijen die geen contract hebben gekregen voor deze wijken en gaat zich inspannen om daar waar mogelijk werkgelegenheid te behouden. Axxicom streeft ernaar om zoveel mogelijk bestaande koppelingen tussen klanten en medewerkers in stand te houden. De komende maanden gaat het bedrijf in Roosendaal medewerkers werven en selecteren die passen bij de nieuwe opdracht. Daarbij richt Axxicom zich nadrukkelijk ook op wijkbewoners die moeite hebben om op eigen kracht aan een betaalde baan komen.

 

Vrijdag 24 februari heeft Axxicom het contract met Wethouder van Poppel ondertekend. De komende periode staat in het teken van de voorbereiding. Hierin werken wij nauw samen met de andere gecontacteerde aanbieders Groenhuysen en TWB.  Samen met de gemeente gaat Axxicom alle cliënten thuis bezoeken om alles goed uit te leggen en om samen te kijken welke ondersteuning er nodig is.